Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


S.O.S. !!!

 

 A HŐSÉGRIASZTÁS AZ ÁLLATOKRA IS ÉRVÉNYES! MINDIG LEGYEN FRISS, HŰVÖS VÍZ A TÁLJUKBAN, LEGYEN LEHETŐSÉGÜK ÁRNYÉKBA HÚZÓDNI. NÉGYLÁBÚ BARÁTODAT VIZES PÓLÓVAL IS HŰTHETED. A HOSSZÚSZŐRŰ KUTYIKAT MÉG MOST SEM KÉSŐ MEGNYÍRATNI! A BEFÜLLEDT, BEGYULLADT BŐRT HA BEKÖPIK A LEGYEK, AZ NAGYON KÖNNYEN AZ ÁLLAT ÉLETÉBE KERÜLHET! A LONCSOS SZŐRBEN NEHÉZ ÉSZREVENNI A LÉGYLÁRVÁT, DE AKÁR A KULLANCSOT, BOLHÁT SEM LÁTHATOD MINDIG! GONDOLJ A KÓBOROKRA IS, TEGYÉL KI VÍZZEL TELI VÖDRÖT, EDÉNYT, AHOL TUDOD, HOGY GAZDÁTLAN KUTYA, CICA HÚZZA MEG MAGÁT! MADÁRITATÓT IS RAKHATSZ A KERTBE. HA ÁLLATOD ELFEKSZIK, ERŐSEN LIHEG, TESTE TŰZFORRÓ, NE ADJ ISTEN ESZMÉLETLEN, IRÁNY AZ ÁLLATORVOS!
 
PETÁRDA!!!!!
ÉVENTE KUTYÁK EZREI FUTNAK VILÁGGÁ, SÉRÜLNEK MEG, ESETLEG VESZÍTIK ÉLETÜKET E NÉHÁNY ÓRÁS SZÓRAKOZÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN.
HOGY AZ ÖN KEDVENCE NE LEGYEN ÁLDOZAT:
·KUTYÁJÁT ZÁRJA BIZTONSÁGOS HELYRE, HOGY IJEDTÉBEN NE TUDJON VILÁGGÁ SZALADNI!
·HA ÁLLATA NYUGTATÓRA SZORUL, AZT CSAK ÁLLATORVOSSAL ÍRASSA FEL!
·BENYUGTATÓZOTT ÁLLATOT NE HAGYJON FŰTETLEN HELYEN, MERT KIHŰLHET!
·KEDVENCÉT PÓRÁZON, HÁMMAL SÉTÁLTASSA!
·MÉG NEM KÉSŐ CHIPELTETNI, NE FELEDKEZZEN MEG A REGISZTRÁCIÓRÓL!
·A REGISZTRÁCIÓT A petvetdata.hu – N ELLENŐRIZHETI, ENÉLKÜL A CHIP MIT SEM ÉR!
·A NYAKÖRVRE ERŐSÍTSEN BILÉTÁT, VAGY A BELSŐ FELÉRE ÍRJA JÓL LÁTHATÓAN TELEFONSZÁMÁT!
·HA MÉGIS MEGTÖRTÉNIK A BAJ ÉS KEDVENCE ELTŰNIK: FÉNYKÉPES PLAKÁTOT HELYEZZEN KI A KÖRNYEZŐ ÁLLATORVOSI RENDELŐKBEN, MENHELYEKEN, BUSZMEGÁLLÓKBAN ÉS NE FELEDKEZZEN MEG A GYEPMESTERI TELEPEKRŐL SEM!
Örökbefogadóban gazdag, kóborállat-mentes, boldog új évet kíván az Állatvédelmi Őrszem!
 
2010.12.: FIGYELEM!!!!
SZÁNDÉKOS FAGYÁLLÓ-MÉRGEZÉS!!!!
EGYRE TÖBB HELYRŐL ÉRKEZNEK FAGYÁLLÓ-MÉRGEZETT ÁLLATOK, A FORGATÓKÖNYV AZONOS:
A GAZDI MEGTALÁLJA FLAKONT, A TÁLAT, A BEDOBOTT ELEDELT A KERTBEN, A KUTYÁNAK SEMMI BAJA, MÁSNAP MÁR HÁNY, DÜLÖNGÉL, HARMADNAPRA ELFEKSZIK, RÁNGATÓZIK, PÁR ÓRA MÚLVA KÍNOK KÍNJÁVAL ELPUSZTUL, NEGYEDNAPRA BETÖRNEK.
AMIT ÖN TEHET:
HA GYANÚS ALAKOKAT LÁT A KERÍTÉS MELLETT NÉZELŐDNI, NE HABOZZON FÉNYKÉPET KÉSZÍTENI ÉS ELZAVARNI ŐKET!
MINDEN ESETBEN NÉZZEN ALAPOSAN KÖRÜL A KERTBEN, NEM TALÁL-E IDEGEN ELEDELT, VAGY TÁLAT!
HA BÁRMIT TALÁL, NEJLONZACSKÓBAN TEGYE EL, KÉSŐBB BIZONYÍTÉK LEHET!
KUTYÁJÁT TARTSA A LAKÁSBAN, CSAK FELÜGYELETTEL ENGEDJE AZ UDVARRA!
KUTYÁJÁT CSAK PÓRÁZON SÉTÁLTASSA, NE HAGYJA, HOGY BÁRMIT IS FELNYALJON SÉTA KÖZBEN!
HA MEGTÖRTÉNIK A BAJ, ÉS BÁR KEDVENCE MÉG JÓL VAN, AZONNAL VIGYE ŐT ÁLLATORVOSHOZ!
MINDEN PERC KÉSLEKEDÉS AZ ÉLETÉBE KERÜLHET!
MINDEN ESETBEN ÉRTESÍTSE A RENDŐRSÉGET ÉS A JEGYZŐT!
HA KÖRNYEZETÉBEN MAGÁRA HAGYOTT ÁLLATRÓL TUD, AZONNAL ÉRTESÍTSE A JEGYZŐT!
 
2010.08.27.:S.O.S.!!!
Budafokon a halsütőnél (Borkatakomba étteremmel szemben, az út túloldalán le kell menni a kis utcában, ott van a Kompház nevű halsütő) van egyösszevert mamakutya két kölyökkel. Iszonyatosan fél, kaja van neki odadobálva, de megfogni nem engedte magát, a helyet pedig két hét múlvabezárják. Én itthon fekszem lebénult derékkal... segítsen valaki rajtuk!!!!
 
2010.05.27: Sürgős segítséget kér a Budaörsi Menhely!!!!
Holnap 5 egészséges, kedves kutyát kellene elaltatnunk. Kérünk mindenkit, hogy aki tud segítsen. Ha ideiglenesen fogadna be valaki egy kutyát az is segítség.
Altatás oka:
Gyepmesteri telepként és menhelyként is üzemelünk, továbbá átvesszük mind
azon kutyákat, akiket Cs. Attila gyepmester szállít be több településről is. Ezeket a kutyákat több éve mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, etetjük, ellátjuk, takarítjuk és orvosi ellátásban részesítjük, majd örökbe adjuk.
Cs. Attila mint vállalkozó tevékenykedik. Többek között Budaörsön is ő látta el a gyepmesteri tevékenységet, az Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesületével (Budaörsi Menhely) kötött vállalkozási szerződés keretében, mely szolgáltatásért több százezer forintos juttatást igényelt az amúgy is nehéz helyzetben lévő Budaörsi Menhelytől.
Egy sajnálatos eset kapcsán azonban, egy olyan dokumentumot csatolt be egy pályázat során, melyet a Budaörsi Menhely vezetősége soha nem írt alá, bár Cs. Attila próbálta elérni ezt. Cs. Attila ellen feljelentést tettünk a rendőrségen. Ezért Cs. Attila végső elkeseredésében többször is megfenyegette a vezetőség tagjait azzal, hogy bosszút áll a menhelyen. Ma este közölte, hogy az általa a törökbálinti gyepmesteri telepen bérelt 5 db kennelt holnap reggelre ürítsük le. Mivel a menhelyen jelenleg nincs hely nem maradt más lehetőség, minthogy a kutyákat holnap reggel elaltatjuk. Bár Cs. Attila saját elmondása szerint állatvédő és nagyon szereti a kutyákat sajnos a kutyák elaltatása nem rendíti meg.
Kérjük, hogy aki véglegesen vagy ideiglenesen magához tudná venni valamelyik kutyát az a 70-601-6701-es telefonszámon jelentkezzen.
www.budaorsiallatmenhely.hu
 
"Virsli öt éves. A legnagyobb baja, hogy nem tartja tiszteletben a kertet, amit sokadszor hoztunk rendbe (kapar, kiszedi a facsemetét, megrágja az öreg fákat, a kertkapu deszkáit szétmarta stb). A kutyát kb 5hetes korában találtuk Ercsi határában, onnan fogadtuk be, kerestünk neki gazdát, ami majdnem összejött, viszont addigra nem látszott, hogy gond lenne vele, ezért maradt. A probléma akkor kezdődött el újra, amikor az építkezés befejezése után sikerült rendbe tenni a területet.
Virslinek hívjuk a kutyát, idén januárban ivartalaníttattuk (kan). Oltásait mindig megkapta, a következő augusztusban lenne aktuális. Utoljára márciusban volt féregtelenítve, előtte két-három havonta rendszeresen lett féreghajtva. Bolha, kullancs ellen Frontline-al volt kezelve április elején. Kan kutyákkal domináns, szukákkal elvan, macskákat elviseli, a gyerekekkel szemben toleráns (három csemeténk van). Ha szükséges, akkor akár chippeltetjük is. Kerti kutya."
Köszönettel:
Horváth Péter: horvathpetya@gmail.com

2010.03.21. NAGY BAJ VAN A DÉLI PÁLYAUDVARNÁL! HAJLÉKTALANOK MADZAGON RÁNGATNAK EGY CICIS ANYAKUTYÁT, A KÖLYKÖKET DOBOZBÓL KÍNÁLGATJÁK, HA NEM KELL, VISSZADOBJÁK A DOBOZBA... HOLNAP ESTE RENDŐRREL ÉS MÉDIÁVAL KIMEGYÜNK, DE NEM BÁNNÁM, HA VALAKI NAP KÖZBEN IS EL TUDNA NÉZNI ARRAFELÉ! A DM FELŐLI RÉSZEN SZOKTAK LENNI. HA ODAADJÁK ŐKET HOLNAP, IDEIGLENES BEFOGADÓRA VAN SZÜKSÉGÜNK!!! A BÉBIK ELSŐ OLTÁSÁT AZ ŐRSZEM ÁLLJA!
30/2623661

2010.02.25 HAMAROSAN KILAKOLTATÁSRA KERÜLŐ CSALÁD KUTYÁJA IS SEGÍTSÉGRE VÁR! MÁS KUTYÁVAL SAJNOS NEM JÖN KI, 2 ÉV KÖRÜLI SZUKA, SZOBATISZTA. AZ ITT ÉLŐ KÉT CICÁT SZABÓ ATTILA VÁLLALTA, KÖSZÖNET ÉRTE! 30/2623661
 
Info: 30/9219393, 30/2623661.
 
Pomáz - Bamba

10 év körüli hatalmas, szomorú szemű keverék kan. Nagyon kedves, barátságos, hatalmas macikutyus. Pórázon szépen sétál, és nagyon élvezi, hogy kimozdulhat rabságából egy kis idôre. Szegényke nagyon régóta (két éve) raboskodik a menhelyen, ideje volna már, hogy ő is gazdira találjon. Sajnos az utóbbi időben Bamba állapota romlani kezdett, néha csak fekszik, fájlalja a hátsó részét. Nagyon jó lenne, ha utolsó hónapjait gazdája lábánál, szeretetben tölthetné.Bamba egy budaörsi mentőakció keretében Pomázra került, Lakos György jóvoltából panzióba. Elhelyezése ideiglenes, végleges gazdit keres, ahol ő lehetne A Kutya!
 
 
 
 
Budaörsi Menhely - Gríz
·HA Kedves öregapó, aki még mindig bízik az emberekben és hálás a törődésért, simogatásért. Hályogosodik a szeme és nagyon le van gyengülve. SOS ideiglenes vagy végleges befogadóra lenne szüksége, ahol jobbak lennének az esélyei a felépülésre és az utolsó idejében egy nyugodt, boldog életre. Info: 30/4010037